Mesélek egy igen speciális vendégemről. Barbi is a szépség és külsőségek világába dolgozik: sminkesként napról napra mutatja meg sok-sok vendégének azt, mit lehet kihozni az ember természet által kapott külsejéből. Mégis régóta készültünk egy színelemzésre. Egy mélyebb beszélgetés során kiderült: bár ügyesen formálja az arcát a sminkkel, tulajdonképpen úgy érzi, hogy olyan “semmilyen”, az arcvonalai elveszettek. Nincs olyan dolog, amit kifejezetten kiemelkedőnek látna magán, és ezt sokszor szokta egy-egy erős színnel vagy feltűnő részlettel ellensúlyozni. De valahogy úgy sem mindig az igazi az összhatás számára. 

Ez márcsak azért is furcsa, mert Barbi kifejezetten jó adottságokkal rendelkezik. Szép arca van, csinos, hosszú és szép a haja. Sminkesként sokféle stílust tud magára varázsolni, ha akar. Biztos vagyok benne, hogy sok lány irigyli a külseje miatt.

Már a saját magáról alkotott véleménye alapján (és persze ránézésre ) volt egy erős tippem az ő színtípusával kapcsolatban, de biztosat csak a színkendős tesztelés után mondtam neki.

Barbi Lágy Nyár, azaz nyár-ősz típusba tartozik. Ennek a színtípusnak alapvetően a hideg, de nagyon lágy, telítetlen színek állnak igazán jól. Azok a púderes, füstös, mosott és telítetlen árnyalatok, amelyek más embereken borzasztóan mutatnak: a mályvás lágy rózsaszín, a szürkék, a kékek füstös árnyalata, a zöld fenyő és palackzöld közti fütös árnyalata.

Szemük lehet szürkéskék, szürkészöld vagy barna, de soha nem sötét és erősen kontrasztos. Hajuk általában hideg barna vagy szőke, amit előszeretettel jellemeznek ‘seszínű’ jelzővel. Ebbe a színtípusba tartozók szájából gyakran hallom, hogy “rajtam nincs semmi érdekes”. Pedig nagyon is különleges, mert azok a színek állnak neki a legjobban, amelyek másokon tényleg borzasztóan tudnak mutatni. És ez bizony egy nagyon jó dolog! Nincs szükségük sok sminkre ahhoz, hogy igazán jól nézzenek ki – általában szép a bőrük, és nem kell az arcukra semmi ahhoz, hogy igazán harmónikusan nézzenek ki. Szemben mondjuk a tél típusokkal. Szóval nem is olyan rossz dolog lágy nyárnak lenni!

Ezt a típust a médiában gyakran kezdik el össze-vissza sminkelni, vagy a legkülönbözőbb hajszíneket varázsolni rájuk. Nagyon jó példa Sarah Jessica Parker, aki állandóan feketére kontúrozott szemekkel jelenik meg fontosabb eseményeken, amitől azt se látod valójában milyen a szene. Ebbe a típusba tartozik például Kovács Patrícia színésznő, aki sokáig vörös hajjal is kísérletezett, de végre visszatért a szép, szőkés árnyalathoz. Sokkal jobb az összhatás, mint vörös hajjal, ami nekem kicsit olyan, mintha paróka lenne a színésznőn. Nem olyan a bal oldali kép, mintha egy paróka lenne a színésznőn?

Ebbe a típusba tartozók hajukat sokszor festetik vörösre, de igazán jól az eredetihez hasonló szőkés vagy barna hajjal mutatnak, amely hideg tónusú, hamvas. A Barbihoz hasonló szőkés hajú lágy nyaraknak nagyon jól áll a világosítás, hamvas szőkítés – őket nevezhetnénk világos lágy nyaraknak is.
A ‘sötét lágy nyár’ típusok pedig általában alapvetően barna szemmel és hajjal rendelkeznek.
Egy biztos: nagyon jól mutat minkettőjükön a szürke minden árnyalata, a hideg rózsaszín és málnaszín mosott, fakó árnyalatai, az acélos kékek, lilák és a palackzöldek is
Ezek az árnyalatok nagyon szépen kiegészítik a természetes színeiket, és megmutatják nekik, hogy nem kell erős smink vagy feltűnő ruhadarab ahhoz, hogy kiemelkedjenek a tömegből!

Képek: http://renata-beautyandelegance.blogspot.hu, people.com, meglepetes.hu, life.hu, infinitecloset.com