Az ősz visszavonhatatlanul megérkezett, és vele együtt a hűvösebb, szelesebb, esősebb napok is, amikor már nem elég egy lenge ruha, muszáj melegebben öltöznünk. Azonban tévedés, hogy a nyárral együtt a nyári ruhadarabjainknak is búcsút kellene intenünk, és még kevésbé igaz ez a színekre.
Hiszen sehol nincs kőbe vésve, hogy hidegben csak sötét ruhákat, kabátokat viselhetünk, sőt, én mindenkit az ellenkezőjére buzdítok!

Színesen

Ahogy rosszabbra fordul az idő, szinte törvényszerűen kerülnek elő a gardróbból a fekete, szürke, komor darabok. Ezekhez talán a legkönnyebb nyúlni ilyenkor, különösen a kabátok terén, ugyanis a kínálatban is jellemzően a sötétebb színek dominálnak. Nekem nagyjából három évembe telt, amíg sikerült egy olyan kabát-repertoárt felépítenem, amely lefedi a hozzám passzoló színeket. Itt megjegyezném, hogy én abszolút kabátmániás vagyok, vagyis egész évben figyelem a kabátokat, dzsekiket, bármerre járok. A legjobb darabjaimat tél végén és nyáron találtam, vagyis nem szezonban – e tekintetben az outletek nagyon jó beszerzési forrásnak bizonyulnak. Az első tanácsom tehát, hogy járjunk nyitott szemmel, és akkor csapjunk le a színes kabátokra, amikor épp szembe jönnek!

Ha lassabban indulnánk el a színek felé, anélkül, hogy új kabátokba ruháznánk be, használjuk jól a kiegészítőket. Én gyakran élek a mellények adta lehetőséggel: az unalmasabb, régi kabátokon egy színes rétegként viselek egy pufimellényt, vagy egyéb, jellemzően turiból származó, vastagabb, szövött anyagból készült mellényt. Ez a megoldás remekül működik például fekete bőrkabáton, nemcsak az eltérő szín, de az izgalmas más textúra miatt is, arról nem is beszélve, hogy az extra réteg még praktikus is. (KÉP)

A sálak, kendők, mint színfoltok szintén adják magukat: ezeket nemcsak a nyakunkban, de akár stólaként is hordhatjuk, bátran játsszunk velük!
Hasonlóan jól tudnak működni a különböző árnyalatú, textúrájú táskák, illetve cipők is, ma már szinte bármilyen színben, mintázattal beszerezhetjük ezeket, ízlésünknek és merészségünknek megfelelően. (KÉPEK)
Ha egy-két extrább, trendibb darabbal dobnánk fel a szettjeinket, érdemes észben tartanunk, hogy ezeket jellemzően csak egy szezont viseljük, ezért nem éri meg sokat költenünk rájuk.

Sálainkat és kendőinket jól látható helyen tároljuk, hogy ne feledkezzünk el róluk, például a Kivül belül webáruházban található sáltartón!

Jótékony rétegek

Véleményem szerint az ősz és a tél egyik legfontosabb kulcsszava az aláöltözés. Ha ugyanis megfelelően rétegezünk, gond nélkül hordhatjuk a nyári, lengébb darabjainkat, de tovább megyek, akár az ujjatlan felsőket, vagy a könnyű ruhákat is. 

A térdig, vagy az alá érő szoknyák hosszú csizmával kimondottan trendinek számítanak az idei szezonban (kattits ide az őszi-téli trendekről szló cikkemhez), az pedig már csak vérmérséklet kérdése, hogy harisnyával, vagy vastagabb leggingszel párosítjuk-e. A farmerek hidegben harisnyával szintén jól megállják a helyüket, a magasderekú változatok fázós derekúaknak igazán praktikusak. Ha az ujjatlan felsők, ruhák alá felveszünk egy hozzájuk illő egyszínű, fekete, szürke vagy bézs hosszúujjút, és mondjuk egy blézert, máris kész a tökéletes, kellően színes, mégis meleg irodai outfit, vagyis túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. (SOK KÉP😊)

Blézer és társai

Az imént emlegetett blézer igazi jolly joker a gardróbban, ahogy arról az irodai viselet kapcsán még bőven lesz szó: tökéletes kiegészítője a komolyabb üzleti megjelenésnek, de párosítható farmerrel-pólóval is, ráadásul rengeteg színben kapható, egész évben. Átmeneti időben, megfelelően aláöltözve, önmagában, télen kabáttal lehet szuper választás. (SZÍNES BLÉZEREK KÉP)

Blézereket különböző fazonokban találhatunk, de aki nem érzi közel magához ezt a darabot, annak jó alternatívát kínál a blézer-kardigán (a blézerdigán by Huszka Ági), ami a blézernél lazább szabású és anyagú, de mivel van gallérja és strukturált a vállvonala, ezért összhatásában gyakran csinosabb a kardigánnál – a lazább, hétköznapibb outfitekhez remekül passzol, és egy plusz rétegként a hideg ellen is kiváló. (KÉPEK)

Természetesen átmeneti időben, sőt télen is jó szolgálatot tesznek a kardigánok is, azonban érdemes odafigyelni, milyet is választunk: a rövid állású, karcsúbb fazonok, illetve a hosszabb, megkötős verziók a legnőiesebbek, a lógós, bő változtatok viszont könnyen slampossá és jellegtelenné teszik a megjelenést. Színek terén kísérletezzünk bátran, vagyis törjünk ki a bézs-szürke-fekete bűvköréből, ha van például élénk színű tavaszi vagy nyári kötöttünk, azt nyugodtan hordjuk hidegebb időben is, vastagabb, szűkebb felsőrészekkel. (SZÍNES KÉPEK)

A macipulcsi esete

Mindenkinek van olyan napja, amikor semmi másra nem vágyik, mint egy meleg és kényelmes, kötött pulóverre, amit egy farmerrel felkapva már mehet is dolgára. Ez pont az a ruhadarab, amit érdemes a hozzánk leginkább illő színekben beszerezni – nekem az erős fuksziától kezdve, az ezüstön át, a citromsárgáig nagyon sokféle ilyen pulcsim van, bár nem kevés időbe telt, mire ez a paletta is összeállt. Alapelvem, hogy ha valami nem extrán jó szabású, akkor legyen ütős a színe, ha viszont a fazon mindent visz, a szín már kevésbé fontos – a macipulcsinál kétségtelenül az első rész van érvényben. A Stradivarius vagy a … kínálatában például dúskálhatunk a különféle színekben, de az ASOS oldalán is érdemes szétnézni. (LINKEK ?) (KÉPEK). 

A változatosság tehát gyönyörködtet, ősszel és télen is! Van még kérdésed, vagy személyre szabott tanácsokra lenne szükséged? Esetleg együtt vásárolnál velem? Itt érsz el!