Mesélek egy ügyfelemről.

Gerdát nagyjából egy évvel ez előtt ismertem meg. Megismerkedésünk után nem sokkal egy fotózáson vettünk részt együtt, ahol egy gyönyörű élénk kék ruhában pózolt. A ruha kiemelte a természetes szépségét, fantasztikusan festett a képeken és élőben is.

Aztán ősszel találkoztunk újra: Gerdának ekkor már kicsit világosabb ombre haja volt. Be kell, hogy valljam, messziről elsőre nem ismertem meg. Közelebb lépve hozzá pedig azonnal kiszaladt belőlem, hogy “te jó ég, festesd vissza”! Nem mondom, hogy jófejnek éreztem magam emiatt, de mit lehet tenni, kicsúszott.

Valószínűleg ő is érezte, hogy a világosabb árnyalat nem az ő hajszíne, mert nem sokkal az utánra megbeszéltünk egy színtanácsadást, ahol már sötétebb hajjal fogadott. És egy kisebb domborulattal a hasán.

A színkendős teszt után kiderült: Gerda Élénk Tél, más néven tél-tavasz típusba tartozik.

Jellemző, hogy ennek a típusnak az élénk, erős színek állnak jól. A tél-tavasz típus pedig leginkább az erős, hideg színekben mutat jól de belefér egy ici-pici melegség is. És ami a legfontosabb, a legélénkebb, harsány színek együtt neki állnak a leginkább természetesen. Mégis a legtöbb élénk tél típus ritkán meri ezeket a színeket felvenni, holott általában jól érzi magát bennük.

Szeme lehet barna, kék vagy zöld, de mindig erőteljes. Sötét, de nem homogén. Vagy élénk és átható. A legtöbb színtípusban vannak olyan emberek, akiknek kifejezetten színváltós a szeme, ennek a típusnak a barna szeme sokszor ilyen. 

Ennek a típusnak a hajszíne leginkább barna vagy fekete, de nagyon speciális esetben – ha sikerült hamvas, hideg színt festeni – a platinaszőke vagy az ezüstös fényű világos haj is jól állhat neki. De természetesen legtöbbször igazán sötét hajjal mutat. A sötét haj megörzi a természetes széségét, kiegyensúlyozza a szeme színét, és igazán ragyogóvá teszi.  

Olivia Munn – kétszer is, mert a másodikon látszik igazán a szeme; Liv Tyler; Alexis Bledel

A tanácsadás után pár héttel Gerda kismama-fotózáson vett részt. Erről a fotózásról küldött nekem egy képet és hát…elállt a szavam. Elképesztő lett a végeredmény. Beszéljen a kép, és alatta Gerda véleménye.

“Természetesen a ruhát én vittem, a Te színtanácsadásod tudatos használatával”
“Köszönöm Neked, hogy türelmes voltál, jókedvű ezért nekem is jókedvet hoztál (mégha smink nélkül, hajlefedéssel, fehér pólóban nem is a legjobb érzés tükörbe nézni, főleg egy-egy rossz színnél)”

Ha te is kíváncsi vagy a színtípusodra, gyere el hozzám egy színtanácsadára! 

Képek: Hegedűs Szonja, imdb.com, infinityclose.com, inventyourimage.com, 30somethingurbangirl.com, beautyeditor.ca, usmagazine.com, saját